Tiveden

14 juli 2026 - Tiveden National Park, Zweden

Na enkele fijne dagen op Camp Grinsby zijn we weer op weg naar onze volgende bestemming, Tiveden, zo’n 200 km het binnenland in.  Na een stop bij de supermarkt in Karlstad komen we in de namiddag aan op camping Tiveden.  Deze kraaknette camping, gerund door Nederlandse eigenaren, geeft rechtstreekse toegang tot het meer ‘Unden’.  Unden is een gigantisch meer met een omtrek van zo’n 308 km² met koud en helder water en we hebben een plekje geboekt met uitzicht op dit prachtige meer.  De rest van de dag brengen we door met zwemmen, suppen en de boys hebben dolle pret op de watertrampoline.

De volgende dag gaan we, na een rustige voormiddag, mountainbiken in Tiveden Nationaal Park, op zo’n 10 km van de camping.  Dit park is één van de meest ongerepte en ruige natuurgebieden van Zuid-Zweden. Het park beslaat ruim 2.030 hectare aan eeuwenoude oerbossen, spectaculaire kloven, gigantische rotspartijen en sprookjesachtige bosmeren.  We halen onze mountainbikes op bij Ösjönäs, één van de ingangen van het park, en doen een mooie en uitdagende toer van 22 km door de bossen en langs meertjes.  Bij terugkomst op de camping genieten we, na een frisse douche, met een apero en lekker avondmaal van een prachtige zonsondergang.

Morgen trekken we verder naar de oostkust richting Stockholm.

Bye bye

B & V, M & L  XxXx

1. Dedrie patrick:
    14 juli 2026
    Heerlijk , zo een mooie salto in het meer , proficiat en voor allen nog een veilige en aangename reis en fietsgenot.
  2. Leen&Gunther:
    14 juli 2026
    Mooi! Al veel elanden gezien?
  3. Familie De3:
    Nee, nog niet gespot 😅